Als uitvoerend artiest, en zeker als onbezoldigd Trouwambtenaar van de Burgerlijke Stand, heb je ieder jaar een verklaring omtrent gedrag nodig. Het blijft toch altijd iets bijzonders. Niet dat ik iets te verbergen heb, maar een aanvraag is niet zomaar even een formaliteit. Dat is best een dingetje.

Als ambtenaar heb ik dat altijd begrepen en is het een duidelijk gegeven. Als artiest binnen de verschillende branches was dat dit jaar een nieuw fenomeen. Door een aanvraag binnen een bepaalde doelgroep, zal ik maar zeggen, werd mij ook dit jaar als uitvoerend artiest gevraagd een VOG te overleggen.

Nu denkt u; Die van ambtenaar is toch gelijk aan die van uitvoerend artiest! Niets is minder waar. Dat zijn volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid twee hele aparte zaken. Met het gevolg dat je dus twee aanvragen vrijwel tegelijk hebt ingediend. Dat vinden computers niet zo leuk. Of anders gezegd, de systemen waar de computers op draaien vinden dat niet zo leuk.

Het gevolg is helemaal geweldig. Vandaag een collega ambtenaar aan de telefoon van een niet nader te noemen gemeente in Nederland. Twee aanvragen maakt het vooral niet transparant.

Uiteindelijk is het gelukt en hebben de computers en de verschillende systemen elkaar gevonden. Uiteraard was mijn VOG perfect in orde. Ook dit jaar kan ik dan weer uit volle borst roepen dat ik en een VOG keur heb mogen ontvangen alsmede het NTBO keurmerk trouwen mag voeren. Het kan maar geregeld zijn!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse