Met enorme trots mag ik de wereld laten weten dat ik in het zevende seizoen van Married at First Sight RTL 4 als Trouwambtenaar ben toegevoegd aan het team van BABSEN.

Het was ergens in augustus van het afgelopen jaar dat ik werd gebeld door een redacteur van het TV programma Married at First Sight van RTL.
Of ik op gesprek wilde bij diezelfde redactie. Door zeer droevige omstandigheden was men met het programma op zoek naar een nieuwe mannelijke BABS.
In eerste instantie houd ik altijd rekening met een mogelijke grap die met mij wordt uitgehaald! Toen ik echter een mail ontving van de genoemde redacteur met duidelijk een verwijzing naar de producent van het programma, werd de afspraak gemaakt!
Onderweg naar Hilversum bedacht ik nog even hoe het tot deze dag was gekomen. Als grap, en nooit meer dan dat, trouwde ik in 2014 een bevriend stel. Beediging verkregen bij de rechtbank, opleiding gevolgd, verklaring omtrent gedrag overgelegd en een toga aangeschaft. Die zou ik eenmaal dragen en daarna in de kast hangen om deze ooit vol trots aan mijn kinderen te kunnen tonen.
Het liep allemaal compleet anders. Het trouwen van mensen en het zijn van een BABS was en is by far het mooiste en leukste wat ik aan werkzaamheden doe. Letterlijk getrouwd met mijn werk! Het is zo dankbaar, waardevol en elke keer weer een feestje om dit te mogen doen.
Als klein kereltje, lees 17 jaar, liep ik ooit de televisiestudio's van Aalsmeer binnen. Om er vervolgens 11 jaar te mogen werken en te mogen verblijven. Zoveel geleerd en zoveel gevallen ook.
Nu ging de weg iets langer door. De bekende N201 is de weg die eerst Aalsmeer aandoet en dan vervolgens Hilversum bereikt. Het bekende mediapark in Hilversum is een dorp op zich! Altijd geeft dat een speciaal gevoel. Ook deze dag van de genoemde afspraak.
Gesprek 1, gesprek 2 en nog wat onlinemeetings verder was daar dan uiteindelijk de dag dat ik het verzoek kreeg aan te sluiten. Prachtige opnamedagen volgde, bijzondere momenten, tranen van geluk, verontwaardiging, spanning en wat dan ook nog meer.
Voor het eerst sinds mijn tijd als Trouwambtenaar stond ik twee mensen te trouwen waarvan er zomaar één nee had kunnen zeggen. Iets wat je bij een "regulier" huwelijk nooit bedenkt of voelt!
Het gaf ook mij op die momenten een onzeker gevoel, maar ook die maak je jezelf uiteindelijk eigen.

De zomer was wat betreft weer en alle Covid ellende niet de beste zomer. Maar door deze kans en uitdaging kreeg de zomer van 2021 een meer dan positieve wending. Met enorm veel plezier kijk ik terug op de dagen van productie. Allemaal stuk voor stuk bijzonder aardige mensen om mee te mogen werken. Geweldige bruidsparen, hoe gek of dat ook klinkt, en fantastische BABS collega's
Married at First Sight wordt iedere dinsdagavond vanaf 4 januari 2022 twintig weken uitgezonden.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse