En dan gaat de telefoon! En dat anno 2022. Maar het eerste contact werd echt gelegd door een telefoontje vanuit de redactie van het reeds genoemde televisieprogramma.
Of ik mee wilde doen aan een nieuwe serie van het programma de AllesKunner VIPS. Bij het horen van de kreet VIPS wist ik al dat dit in de media her en der wat vragen zou opwekken. Nederland is niet zo van de term en ikzelf eigenlijk ook niet.
Rosmalen was en bleek de plaats van handeling. Met 67 "collega's" namen we deel aan het programma en zaten we, zolang als je in het spel zat, opgesloten in een prima hotel in de buurt van Rosmalen.
Je spullen pakken is dan de volgende stap, agenda leegmaken en afspraken maken over de dagen dat je wel het hotel moet verlaten vanwege werk. In mijn geval voor twee te sluiten huwelijken. Onderhandelen over het gage was geen onderdeel. Iedereen kreeg een vaste dagvergoeding per dag dat je deelnam aan het spel.
Bij het parkeren liep ik Brace tegen het lijf. Bijna letterlijk. Onze Brace zat even niet op te letten en kwam met een bloedgang de hoek omscheuren. Mijn auto parkeerde ik naast de Porsche van Stephanie Tency! Verschil moet er zijn niet waar.
Bij binnenkomst trof ik Jacques Herb in de gang, Henk Damen samen met Job in de bar en de Havenzangers, hij was alleen, op het toilet. Linksaf richting de Coronatest. Want gij die postief is mag gelijk het spel verlaten!
Slapen op de hotelkamer en na een uur wachten starten met de lunch. scheidsrechter Jol, Michael van der Plas en vriend Sterretje waren bekende gezichten uit het Haagse.
Stef Ekkel schepte nogmaals zijn bordje vol en Bertje Kops deelde nog even een rechtse directe uit aan tafel.
Het spel was begonnen en hoe! Bizar hoe je wordt meegezogen in dit soms hilarische spel. Of je ineens het idee hebt dat je op leven en dood moet strijden voor een plek in een volgende ronde. Bij het horen van de zoemer en dat vreselijke rode licht is er geen vezel in je lichaam dat kan ontspannen. 
Ik heb de meest idioten dingen gedaan en ben mijzelf meermaals tegengekomen louter op het mentale vlak. elf dagen mocht ik in het spel blijven wat betekende dat ik in de halve finale moest sneuvelen! heel veel vrienden rijker en een illusie armer vertrok ik huiswaarts. Ik dacht dat ik veel kon, maar had elf dagen de hoop dat ik alles zou kunnen!
Dankjewel vrienden van productie en redactie. dankjewel kandidaten ik heb van jullie genoten. Mounir, gefeliciteerd, jij bent de Alleskunner VIPS 2022

Videoprodukties
Jeroen Smits Produkties Online Platforms

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse