Voorburg, 25 mei 2015

Het Trouwseizoen is begonnen!

Afgelopen weekend had ik mijn eerste bruiloft van een lange reeks over het boekjaar 2015. Het was dus de eerste van het jaar en dus was het even spannend, ook voor mij. Een prachtige locatie in Rhoon was het decor van een veelbelovende ochtend.

Regen op die dag maakte het aanzien wat triest onderweg naar Rhoon. Het kasteel van Rhoon maakte dat dit beeld verdween en het juiste gevoel direct in mij opriep.
Alles was aan details verzorgd door de weddingplanner van dienst. Nog snel even een laatste check van de akte samen met de bode van de gemeente Albrandswaard. De microfoon voor de video opname op de toga gespeld en wachten op de gasten. Een gast of dertig bleek de club groot.
Een prachtige bruid en een iets wat gespannen bruidegom deden hun intreden.

Mooi is wanneer alle grappen vallen, de emotie daar is waar je die hebt gedacht te plaatsen. Dat maakt mijn werk tot een uitdaging. Niets is gespeeld, alles is echt. De gesprekken vooraf zijn lang en veel. Het is veel werk een ceremonie te maken en dus moet je het niet willen je gage te delen door het aantal geïnvesteerde uren. Dat maakt het niet speciaal, het gevoel en de dankbaarheid is wat eigenlijk onbetaalbaar is. Dat is zo mooi. Mooier nog dan een applaus dat ik vaak krijg na optredens in den landen. Van theater tot aan het bedrijfsleven, ik mag er nog steeds mijn ding doen. Maar het allerleukste blijft toch die ceremonie met een bruidspaar. Het is niet uit te leggen, maar het voelt gewoon geweldig. Het is jammer dat een trouwseizoen maar een aantal maanden per jaar loopt. Van april tot aan begin oktober en dan is het eigenlijk wel een beetje geweest. Konden we dat maar naar een heel jaar lang trekken. Ik zou morgen solliciteren om van dit werk mijn vak te maken! Of is het een vak dat je als werk zou moeten uitvoeren?

Het is en blijft geweldig om te doen. Even na 12.45 uur lopen er twee mensen getrouwd de deur uit. De bode van de gemeente reikt mij de hand en vraagt mij om mijn kaartje of iets van een telefoonnummer. Iets wat ik niet kan geven omdat aanvragen via en middels een bruidspaar moeten komen aan mijn adres. Ik wil en kan mij namelijk niet verbinden aan een vaste gemeente! Het was wel een geweldig compliment. Ik kan niet wachten op de tweede van dit seizoen…………gemeente Baarn, we zijn onderweg!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse