Vanaf het eerste weekend van juli zijn we begonnen met de opnames van het programma Op de Camping. Een programma waarbij de titel de lading volledig dekt. Samen met mijn vrienden van de camera, geluid en productie, beleef ik wekelijks een ervaring op nader te noemen campings. Gelukkig hebben wij het commercieel voor elkaar gekregen alle mogelijke manieren van kamperen in beeld te krijgen. Oftewel, we staan op campings en dan behoef je niets aan het toeval over te laten. Maar we staan ook op de twee sterren campings waarbij de voorbereiding een essentieel onderdeel is. Douchen doe je dan dus niet in de caravan, maar louter en alleen in de gezamenlijke douchegelegenheden. Terug dus naar de basis.

Van het ene uiterste tot het andere uiterste is een gegeven wat betreft dus het aantal sterren en faciliteiten van de campings die wij aandoen. Maar zeker ook op het gebied van televisieproducties. Zoals u weet maken wij ook, ik persoonlijk als presentator,  het ondernemersprogramma Ondernemen doen we Zo. Grotere ondernemingen doen wij een dag aan om verslag te doen van hoe de ondernemer tegen dat begrip ondernemen aankijkt. Veelal sluit de marketing en communicatiedeskundige van het bedrijf aan bij de opnames. In sommige gevallen zelfs de perschef. Vaak ontvangen met koffie en gebak worden zeer gestructureerd de shots bepaald en worden de te stellen vragen doorgenomen, om maar te zwijgen over de antwoorden die de ondernemer dan moet gaan geven. Regie is uiterste precisie en noodzaak in een programma als Ondernemen doen we Zo.

In het programma Op de Camping is dat niet het geval. Er is dan ook bewust gekozen voor het gegeven dat productie en ook cameramannen gewoon in beeld worden genomen. Hengel van de geluidsman in beeld, we laten het gebeuren. Op de Camping is een programma waarin we de bal volgen, maar zeker en uiteraard ook de innovaties op het gebied van kamperen laten zien. Welke nieuwe producten en diensten maken het kamperen aangenamer, welke tips geven onze vaste partners, partners van naam mag ik wel zeggen!
Dineren en ontbijten moeten we zelf regelen. Koffie is er op de camping niet in de vorm van een Latte of een Cappuccino! Koffie komt uit een blikje zoals het brood niet uit de oven komt en oesters even niet op de menukaart staan.

Twee uiterste als presentator maar zeker ook als productiehuis. Goed te zien dat we het allemaal beheersen. Een nieuwe drone werd aangeschaft voor de overall beelden van een camping geschoten vanuit de lucht. Eind augustus weet ik alles van gaspitjes, het opzetten van tenten alsmede welke camping je wel en welke je niet moet aandoen met kinderen.
Wat zijn we enorm trots de acht campings, die ons verwelkomen deze zomer, binnen een week te hebben gevonden. Het zijn allemaal stuk voor stuk meer dan prachtige locaties die allemaal iets bijzonders of unieks te bieden hebben!

Eind augustus starten ook de opnames van het programma Ondernemen doen we Zo. Ook daar kijken we naar uit, zeker ik. Maar de aankomende maanden zijn het de teenslippers die de voorkeur hebben boven een Italiaans maatkostuum.

Fijne vakantie en veel kijkplezier alvast gewenst met genoemde formats.

Vanaf eind augustus iedere zondag om 13.30 uur Ondernemen doen we Zo bij RTL7
Vanaf de eerste zondag in december, doorlopend naar de laatste week van januari, kijkt u, met een herhaling op zaterdag, vanaf 16.00 uur naar Op de Camping bij SBS6

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden
Interesse